Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0594) 745096
|Home|Nieuws|Team|Contact
   
Terug naar Nieuws

‘Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Vraag hulp bij VIP! Westerkwartier!’

Gepubliceerd op:
‘Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Vraag hulp bij VIP! Westerkwartier!’

Erik Luters heeft zich in januari 2021 ingeschreven op www.vipwesterkwartier.nl en na een succesvolle bemiddeling is hij vanaf april actief als looptrainer bij het project ‘Lifestylecoaching’ van Sociaal Werk De Schans in Marum. VIP! Westerkwartier spreekt Erik over zijn vrijwilligerswerk en zijn ervaringen met VIP! Westerkwartier.

Hoe ben je in contact gekomen met het VIP?

Ik heb gegoogeld op vrijwilligerswerk. Ik wilde graag wat nuttigs doen naast mijn andere bezigheden. In eerste instantie was ik op zoek naar vrijwilligerswerk m.b.t. de natuur. Via google kwam ik terecht op www.vipwesterkwartier.nl.

Daar zag ik een vacature voor Lifestylecoaching bij Sociaal Werk De Schans in Marum, mensen enthousiast maken om te gaan wandelen. Ik houd erg van wandelen en daarom heb ik gelijk gereageerd op de vacature!

Wat houdt het vrijwilligerswerk in en spreekt het de mensen ook aan?

Door de coronacrisis was het best moeilijk om een start te maken met elkaar. Het was een nieuw project, dus ik mocht het zelf gaan opzetten m.b.v. de professionals van Sociaal Werk De Schans.

Begin april was er één deelnemer, een goede wandelaar, uit mijn eigen netwerk kwam daar kort daarna nog een deelnemer bij. Na een tijd hadden we vier enthousiaste wandelaars! Samen met hen wandel ik nu twee keer per week, een lange en een korte route. Deelnemers kunnen op hun eigen tempo meedoen.

In mijn begeleiding heb ik een voorbeeldfunctie. Tijdens de wandeling praten we over hoe het met wandelen gaat en ik geef ook vaak voorbeelden van mijn eigen valkuilen. Het is ook belangrijk dat men een eigen doelstelling heeft, wat maakt dat je komt? Ik hoor vaak dat het moeilijk is om jezelf te motiveren en ze zeggen dan ook dat ik de 'stok achter de deur ben'.

Sluit het vrijwilligerswerk aan bij je wensen?

Ja. Dit vrijwilligerswerk geeft mij veel voldoening. Het is ook fijn om te zien dat de deelnemers het waarderen wat je doet en ook enthousiast worden voor het wandelen.

Heeft u wat gehad aan de bemiddeling van het VIP?

Zeker! Ik was eerst wel zoekende in het grote aanbod van de verschillende vrijwilligersvacatures die je vindt via Google. De website heeft wel een grote reikwijdte, waardoor er veel verschillend aanbod is. Na het aanmelden op de website www.vipwesterkwartier.nl en het reageren op de vacature, verliep de communicatie vlot en soepel.

Wat vind u van vrijwilligerswerk in het algemeen?

Vrijwilligerswerk moet vooral worden gedaan waar betaald werk niet mogelijk is. Organisaties moeten niet alleen op vrijwilligers draaien. Ik vind het zelf ook fijn om iets te kunnen terug doen voor de gemeenschap, en het is ook goed voor mijn eigen ontwikkeling.

Heeft u iets meegemaakt of uw eigen idee waarmee u andere mensen enthousiast kunt maken voor het VIP/vrijwilligerswerk? 

Als je onrust voelt in je leven, kijk dan waar dit vandaan komt. Je wilt ook iets extra’s doen. Kijk en ervaar ook wat deze onrust je te bieden heeft. Wellicht is een vrijwilligersbaan iets voor jou! Er zijn ook kleine vrijwilligersbaantjes. Zoek op internet, dit kan ook anoniem. En vraag vooral hulp bij VIP! Westerkwartier. 

Even voorstellen...

24-05-2022
 Nieuwe VIP vrijwilliger in Marum: Amber Huizing!
Lees meer over Even voorstellen...