Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0594) 745096
|Home|Nieuws|Team|Contact
   
Terug naar Nieuws

NLdoet was ook dit jaar weer een groot succes!

Gepubliceerd op:
NLdoet was ook dit jaar weer een groot succes!

 

Ook dit jaar deed Sociaal Werk De Schans weer mee met NL doet op 11 en 12 maart 2022.

Dit jaar hadden we een leuke activiteit voor de vrijwilligers in petto, namelijk Plogging. En daarnaast reden we door heel Gemeente Westerkwartier, met onze kofferbakken gevuld met taart, om deze uit te delen aan de vrijwilligers. Op deze manier wilde we de vrijwilligers extra in het zonnetje zetten en hun bedanken voor de inzet.

We gingen op 11 en 12 maart langs diverse initiatieven in onder andere Leek, Visvliet, Grijpskerk, Aduard en Oldehove. Erg leuk om op elke locatie kennis te maken met de vrijwilligers en hun verhaal te horen. De vrijwilligers konden de taart en ons bezoekje erg waarderen.

Op 11 maart werd gebied Marum weer opgeschoond door middel van de activiteit ‘Ploggin’.

Plogging is een activiteit overgevlogen uit zweden waar je door te joggen of wandelen tegelijkertijd afval opruimt. Een initiatief ontstaan door een inwoner uit het Westerkwartier waar wij als Sociaal werk de Schans graag bij aan wilden sluiten. Goed voor lijf en natuur! 

Om 10:00 mochten we 14 enthousiaste vrijwilligers ontvangen in het Marheem. een mooie mix van inwoners, leerlingen van het AOC Terra uit Oldekerk en collega’s.

Na een kleine uitleg en het uitdelen van de benodigde materialen zijn we in 3 groepjes het dorp ingegaan om afval op te ruimen. Gelukkig is Marum al een redelijk schoon dorp maar er lag toch nog de nodige rotzooi op straat die we konden meenemen.

Om 13:00 zijn we terug gegaan naar het Marheem om hier met iedereen te genieten van een welverdiende lunch. Zo blijkt maar weer dat je in een aantal uren wat nuttigs kan doen voor jezelf en voor de omgeving. Iedereen heeft goed meegeholpen en het zonnetje maakte het een zeer geslaagde dag.

Vanaf nu liggen bij alle locaties van Sociaal werk de Schans materialen voor inwoners om afval op te kunnen ruimen. Even reserveren via de mail info@sociaalwerkdeschans.nl en je kan een bijdrage leveren aan een schoon milieu.

Kleine moeite, groot gebaar.

Foto's

Bekijk ook

VIP Westerkwartier gesloten in de kerstvakantie

19-12-2022
In verband met de kerstvakantie is VIP! Westerkwartier gesloten van maandag 26 december tot en met vrijdag 6 januari 2022. Onze vr…
Lees meer over VIP Westerkwartier gesloten in de kerstvakantie
 

Terugblik inspiratiesessie 'Boeien, binden en behouden van vrijwilligers'

12-12-2022
𝐀𝐟𝐠𝐞𝐥𝐨𝐩𝐞𝐧 𝐝𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐝𝐚𝐠 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐞𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐕𝐈𝐏 𝐖…
Lees meer over Terugblik inspiratiesessie 'Boeien, binden en behouden van vrijwilligers'
 

Vandaag hebben we aandacht voor: Project de Verschilmakers van de Gaveborg uit Oostwold

22-11-2022
Afgelopen jaar heeft de Gaveborg meegedaan met het Oranje Fonds programma 'de Verschilmakers', samen met 25 andere organisaties. Een heel ga…
Lees meer over Vandaag hebben we aandacht voor: Project de Verschilmakers van de Gaveborg uit Oostwold