Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0594) 745096
|Home|Nieuws|Team|Contact
   
Terug naar Nieuws

NLdoet was ook dit jaar weer een groot succes!

Gepubliceerd op:
NLdoet was ook dit jaar weer een groot succes!

 

Ook dit jaar deed Sociaal Werk De Schans weer mee met NL doet op 11 en 12 maart 2022.

Dit jaar hadden we een leuke activiteit voor de vrijwilligers in petto, namelijk Plogging. En daarnaast reden we door heel Gemeente Westerkwartier, met onze kofferbakken gevuld met taart, om deze uit te delen aan de vrijwilligers. Op deze manier wilde we de vrijwilligers extra in het zonnetje zetten en hun bedanken voor de inzet.

We gingen op 11 en 12 maart langs diverse initiatieven in onder andere Leek, Visvliet, Grijpskerk, Aduard en Oldehove. Erg leuk om op elke locatie kennis te maken met de vrijwilligers en hun verhaal te horen. De vrijwilligers konden de taart en ons bezoekje erg waarderen.

Op 11 maart werd gebied Marum weer opgeschoond door middel van de activiteit ‘Ploggin’.

Plogging is een activiteit overgevlogen uit zweden waar je door te joggen of wandelen tegelijkertijd afval opruimt. Een initiatief ontstaan door een inwoner uit het Westerkwartier waar wij als Sociaal werk de Schans graag bij aan wilden sluiten. Goed voor lijf en natuur! 

Om 10:00 mochten we 14 enthousiaste vrijwilligers ontvangen in het Marheem. een mooie mix van inwoners, leerlingen van het AOC Terra uit Oldekerk en collega’s.

Na een kleine uitleg en het uitdelen van de benodigde materialen zijn we in 3 groepjes het dorp ingegaan om afval op te ruimen. Gelukkig is Marum al een redelijk schoon dorp maar er lag toch nog de nodige rotzooi op straat die we konden meenemen.

Om 13:00 zijn we terug gegaan naar het Marheem om hier met iedereen te genieten van een welverdiende lunch. Zo blijkt maar weer dat je in een aantal uren wat nuttigs kan doen voor jezelf en voor de omgeving. Iedereen heeft goed meegeholpen en het zonnetje maakte het een zeer geslaagde dag.

Vanaf nu liggen bij alle locaties van Sociaal werk de Schans materialen voor inwoners om afval op te kunnen ruimen. Even reserveren via de mail info@sociaalwerkdeschans.nl en je kan een bijdrage leveren aan een schoon milieu.

Kleine moeite, groot gebaar.

Foto's

Bekijk ook

Even voorstellen...

24-05-2022
 Nieuwe VIP vrijwilliger in Marum: Amber Huizing!
Lees meer over Even voorstellen...
 

VIP! Westerkwartier gesloten in meivakantie

25-04-2022
  In verband met de meivakantie is VIP! Westerkwartier gesloten van maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei 2022. Onze vri…
Lees meer over VIP! Westerkwartier gesloten in meivakantie
 

Gratis info avond WBTR. Komt u ook?

31-03-2022
  Bent u op de hoogte van de WBTR en voldoet u al aan deze wet?
Lees meer over Gratis info avond WBTR. Komt u ook?