Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0594) 745096
|Home|Nieuws|Team|Contact
   
Terug naar Nieuws

Terugblik inspiratiesessie 'Boeien, binden en behouden van vrijwilligers'

Gepubliceerd op:

๐€๐Ÿ๐ ๐ž๐ฅ๐จ๐ฉ๐ž๐ง ๐๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐๐š๐  ๐จ๐ซ๐ ๐š๐ง๐ข๐ฌ๐ž๐ž๐ซ๐๐ž ๐•๐ˆ๐ ๐–๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ๐ค๐ฐ๐š๐ซ๐ญ๐ข๐ž๐ซ (๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐๐ž๐ž๐ฅ van ๐’๐จ๐œ๐ข๐š๐š๐ฅ ๐–๐ž๐ซ๐ค ๐ƒ๐ž ๐’๐œ๐ก๐š๐ง๐ฌ) ๐ข๐ง ๐ฌ๐š๐ฆ๐ž๐ง๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ข๐ง๐  ๐ฆ๐ž๐ญ ๐‚๐Œ๐Ž ๐’๐“๐€๐Œ๐Œ ๐๐ž ๐ข๐ง๐ฌ๐ฉ๐ข๐ซ๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฌ๐ž๐ฌ๐ฌ๐ข๐ž ‘๐ก๐ž๐ญ ๐›๐จ๐ž๐ข๐ž๐ง, ๐›๐ข๐ง๐๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐›๐ž๐ก๐จ๐ฎ๐๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ฏ๐ซ๐ข๐ฃ๐ฐ๐ข๐ฅ๐ฅ๐ข๐ ๐ž๐ซ๐ฌ’. ๐ƒ๐ž๐ณ๐ž ๐š๐ฏ๐จ๐ง๐ ๐ฏ๐จ๐ง๐ ๐ฉ๐ฅ๐š๐š๐ญ๐ฌ ๐ข๐ง ๐๐ž ๐Œ๐ฎ๐ฅ๐ญ๐ข๐Ÿ๐ฎ๐ง๐œ๐ญ๐ข๐จ๐ง๐ž๐ฅ๐ž ๐€๐œ๐œ๐จ๐ฆ๐ฆ๐จ๐๐š๐ญ๐ข๐ž (๐Œ๐…๐€) ๐ข๐ง ๐ƒ๐จ๐ž๐ณ๐ฎ๐ฆ.

Het werd een mooie avond met veel interactie met de aanwezige actievelingen van vrijwilligersorganisaties. Want hoe bereik je nu op een vernieuwende manier mensen voor je bestuur? Of voor je activiteiten? En misschien nog wel belangrijker: hoe behoud je een vrijwilliger voor je organisatie?

Aan de hand van feiten en cijfers, en aan de hand van de tips van Marike Broekema en Maud Diemer MScBA van CMO STAMM, waren er voor de aanwezigen veel ‘oh ja’ momenten.

Het verhaal van vrijwilligerscoördinator han meuleman van Museum Wierdenland maakte tevens indruk; met 70 vrijwilligers (inclusief het bestuur) houden zij dit prachtige museum 6 dagen in de week open. Te gek en een inspirerend verhaal voor de aanwezigen.

Ben je ook benieuwd hoe je vrijwilligers kunt werven en behouden? Of heb je een andere vraag over vrijwilligerswerk? Neem dan gerust contact op met VIP Westerkwartier. Dit kan via de website www.vipwesterkwartier.nl of het mailadres vipwesterkwartier@sociaalwerkdeschans.nl. Telefonisch kunt u ons bereiken op 0594-745096.

Foto's

Bekijk ook

VIP Westerkwartier gesloten in de kerstvakantie

19-12-2022
In verband met de kerstvakantie is VIP! Westerkwartier gesloten van maandag 26 december tot en met vrijdag 6 januari 2022. Onze vr…
Lees meer over VIP Westerkwartier gesloten in de kerstvakantie
 

Vandaag hebben we aandacht voor: Project de Verschilmakers van de Gaveborg uit Oostwold

22-11-2022
Afgelopen jaar heeft de Gaveborg meegedaan met het Oranje Fonds programma 'de Verschilmakers', samen met 25 andere organisaties. Een heel ga…
Lees meer over Vandaag hebben we aandacht voor: Project de Verschilmakers van de Gaveborg uit Oostwold
 

Dorpsloket Grijpskerk bestaat 5 jaar!

14-11-2022
Wat is dit een prachtig voorbeeld van één van de vele mooie initiatieven in de gemeente Westerkwartier die zich inzet voor onz…
Lees meer over Dorpsloket Grijpskerk bestaat 5 jaar!